Målsättning

Elitsatsning

Vi har inom föreningen tagit beslut om att Sleipner åter skall nå elitnivå inom Svensk bowling. Vårt kortsiktiga mål är att bli ett etablerat division 1 lag, och genom målmedveten träning och satsning nå till elitnivå, Sleipner 2006-07d.v.s. toppen av nuvarande mellanallsvenskan och elitserien. Tidsramarna för att nå en elitplats är inte exakt specificerade. Det primära är att långsiktigt bygga en förening med spelare främst från egna led, som ska få tillräckligt bra tränings- och tävlingsmöjligheter för att utveckla sin talang och satsa på elitbowling.

Bredd

Vi har för närvarande endast lag i herrserierna, men lagen är mixade och innehåller både damer och herrar, eftersom det finns möjlighet att spela med mixade lag upp till Allsvenskan. Hittills har vi inte tillräckligt med damspelare för ett separat damlag.
En elitsatsning är inte möjlig utan en bredd, och vi vill även att det ska finnas utrymme för spelare som vill trappa ner eller bara spela bowling för nöjes skull – för bowling är roligt!!!
Vi har inom föreningen ett A-lag och F-lag och det gör att alla som vill spela bowling kan göra det, och hitta sin nivå på spelet.
Det kanske finns en och annan f.d. tävlingsidrottare som är ”för gammal” för t.ex. fotboll, handboll, hockey etc. men som vill kittla tävlingsnerven igen. I vår sport är 30-40-50 år en bra ålder, där en normaltränad person med tävlingsrutin, bra nerver, koncentrationsförmåga och kroppskontroll kan nå långt inom bowlingen. Kort sagt, oavsett nivå så ska det finnas en plats i Sleipner Bowling.

Möjligheter

Inom klubben har vi bra resurser både när det gäller instruktörer, tränare och den i bowlingen så viktiga kunskapen om klot och material. Vi har bl.a tränare med eliteseriebakgrund som är steg-3 utbildad och spelare som har långtgående erfarenheter i allt som rör bowlingsporten, bl.a. val av rätt utrustning och borrning av klot m.m.
Det gör att det i Sleipner Bowling finns bra möjligheter att växa som spelare och det framförallt finns möjligheter att bedriva ungdomsverksamhet. Vi tror det finns många tjejer och killar som inte kanske har hittat ”sin sport” bland andra idrottsgrenar, men som ändå tycker om att tävla och prestera resultat. Vi har därför beslutat att sänka avgiften för studerande, och ge dom yngre chansen att upptäcka och utvecklas med bowling – från början och på rätt sätt.